Drie schepenen gevierd bij afscheid in Linter

3 januari 2022 | 10u51 | Gepost door christian.henn…
Afscheid van Linda, Sonja en Hilde als schepenen Linter

Linda Verdeyen, Sonja Petitjean en Hilde Foriers nemen afscheid als schepenen. Hilde Foriers verlaat zelfs de gemeenteraad en wordt opgevolgd door Patrick Niclaes in de raad. Jonas Michiels, Patrick Poffé en Karlien Lismont worden de nieuwe schepenen, allen CD&V.

Linda Verdeyen neemt afscheid als schepen en blijft in de gemeenteraad. Ze nam in 2006  voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zij werd toen twee jaar schepen. In de periode van 2013 – 2018 zetelde Linda  drie jaar als gemeenteraadslid en werd drie jaar schepen. Van 2019 tot vandaag was Linda schepen van onderwijs, gezin, kinderopvang, economie, sport, toerisme en dierenwelzijn. De jaarlijkse kerstmarkt, Open Bedrijvendag en de buitenschoolse kinderopvang lagen haar nauw aan het hart. Ze is mee grondlegger van het ontwerpplan voor het sport- en recreatiedomein.

Sonja Petitjean neemt eveneens afscheid als schepen en blijft in de gemeenteraad. Sonja nam voor het eerst in 2000 deel aan de verkiezingen. Zij zetelde onmiddellijk als gemeenteraadlid en in 2006 twijfelde zij niet. De eerste drie jaar van die legislatuur werd Sonja schepen. Na 3 jaar zetelde zij opnieuw als gemeenteraadslid. In 2012 deed zij opnieuw mee en werd in de periode 2016 - 2018 schepen. En deze legislatuur tot vandaag is zij opnieuw schepen van Jeugd, Cultuur, Heemkunde en Trage Wegen. Veel trage wegen dragfen haar stempel.Sonja legde mee de basis voor de realisatie van het Waterhof als jeugdcentrum.

Hilde Foriers neemt afscheid als schepen en verlaat ook de gemeenteraad. Als maatschappelijk werkster bij Beschut wonen Vistha, werkt Hilde met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Deze professionele ervaring trok Hilde door in haar functie van voorzitter van het Bijzonder comité.

Lees meer over