Drie nieuwe schepenen, een nieuwe voorzitter en een nieuw raadslid in Linter

3 januari 2022 | 11u07 | Gepost door christian.henn…
Nieuwe schepenen In Linter

De gemeenteraad van Linter nam afscheid van de schepenen Linda Verdeyen, Sonja Petitjean en Hilde Foriers. Er komen drie nieuwe schepenen in de plaats, met daar bovenop nog een nieuwe raadslid en een nieuwe voorzitter van de gemeenteraad, allen CD&V.

Patrick Niclaes wordt het nieuwe raadslid in opvolging van Hilde Foriers die uit de raad verdwijnt. Patrick is in 2009 toegetreden tot de CD&V jongeren in Linter. Sinds 2013 tot op vandaag zetelde Patrick als OCMW-raadslid en als Lid van het Bijzonder Comité.

Jonas Michels (28 jaar), wordt tweede schepen ter vervanging van Linda Verdeyen. Tot op vandaag was Jonas voorzitter van de gemeenteraad.  Jonas wordt vanaf 2022 tweede schepen met als bevoegdheden ruimtelijke ordening, erfgoed, wonen, landbouw, milieu, Trage wegen en sport. 

Gemeenteraadslid Patrick Poffé wordt derde schepen ter vervanging van Sonja Petitjean. Patrick wordt bevoegd voor onder meer Onderwijs, Cultuur en Jeugd.

Karlien Lismont wordt voorzitter van het Bijzonder Comité en schepen van welzijn, ter vervanging van Hilde Foriers. Omwille van haar studies en werkervaring kijkt Karlien uit naar het voorzitterschap van het Bijzonder Comité. Welzijn, Armoedebestrijding, Opvoeding en Gezin, Gezondheid en Senioren worden naast het Bijzonder Comité ook haar bevoegdheden als vierde schepen.

Kim Soetaers, zus van vroegere Rode Duivel Tom, treedt in de voetsporen van haar mama Rita Fruyt, die van 1995 tot 2000 zetelde in de Linterse gemeenteraad. Kim wordt de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

 

Lees meer over