Dorpsplein Neerlinter ingehuldigd met volksfeest

17 oktober 2021 | 17u54 | Gepost door christian.henn…
Ontharding met grastegels
De inhuldiging van het dorpsplein van Neerlinter werd gekoppeld aan de Dag van de Trage Weg. Op het dorpsplein was een feesttent opgesteld waar de 160 wandelaars, maar ook anderen terecht konden voor een hapje en een drankje.

“Vroeger was dit plein één vlakte in asfalt. We hebben dat nu heringericht en gezorgd voor ontharding met grastegels. Het monument van patroonheilige Sint-Foillanus stond vroeger midden op het plein. We hebben dat nu naar de kant geschoven en uiteraard het hele plein in een nieuw kleedje gestoken”, vertelt Andy Vandevelde, schepen van Openbare Werken (CD&V).

“De werken zijn gestart in april 2020 en waren klaar einde vorig jaar. Nu pas kunnen we het officieel openen na corona. In totaal heeft de herinrichting 750.000 euro gekost, op 25.000 euro van de provincie na, met eigen middelen gerealiseerd. We hebben eveneens de openbare verlichting  vervangen door led-verlichting.”

Lees verder onder de foto

Feesttent
In de feesttent

“Dit was het laatste dorpsplein van Linter dat vernieuwd werd en officieel ingehuldigd werd. We hebben zo al Orsmaal, Melkwezer, Drieslinter, en Wommersom aangepakt. Nu dus Neerlinter. In deze legislatuur wordt nog wel het pleintje voor de kerk van Neerlinter vernieuwd”, besluit schepen Andy Vandevelde.

Lees meer over