Woonzorgcampus Oleyck viert 5-jarig bestaan in Landen

29 juni 2021 | 15u21 | Gepost door christian.henn…
Personeel wzc Oleyck
De voorbije week heerste er weer een echte feeststemming op de woonzorgcampus Oleyck naar aanleiding van het 5-jarig bestaan van de ouderenvoorzieningen. Het personeel organiseerde een feestweek voor de bewoners met onder meer een breugelbuffet, volksspelen, optredens van het personeel en een ijskar op het binnenplein. Na een periode die in het teken stond van coronarestricties, deed het de bewoners en het personeel deugd om deze verjaardag samen te kunnen vieren. De feestweek werd afgesloten met een receptie voor de bewoners van de assistentiewoningen.

In 2016 onderging de Oscar Huysecomlaan een grote transformatie. Het oude rusthuis ruimde plaats voor een modern woonzorgcentrum met verdubbelde capaciteit, 40 assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum. Zo kunnen ouderen met verschillende zorgbehoeften terecht op een centrale locatie. 65-plussers die zelfstandig willen wonen met hulp binnen handbereik, kunnen terecht in een assistentiewoning. Als de zorgbehoefte toeneemt, kan de bewoner beroep doen op het dagverzorgingscentrum of het woonzorgcentrum.

Brenda Landangh, dagelijks verantwoordelijke van woonzorgcampus Oleyck, blikt terug op de voorbije 5 jaar: “Die overstap van een kleinschalig rustoord naar een grote campus was uiteraard een aanpassing. Maar ondertussen hebben we hier al heel wat mooie herinneringen opgebouwd. Het voorbije jaar leerden we meer dan ooit hoe belangrijk het is om te communiceren, samen te werken en te luisteren naar de noden van de bewoners. We willen onze visie van zorg en welzijn in kleinschalige leefgroepen met maximale betrokkenheid van alle medewerkers, bewoners, familieleden en bezoekers verder uitwerken.”

Lees verder onder de foto

Tijdens de receptie

Ontmoetingsplek

Schepen van OCMW, Eddy Vandenbosch, is fier op de afgelegde weg: “De campus is op korte tijd uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor verschillende generaties. Naast de ouderenvoorzieningen werd een nieuw kinderdagverblijf gebouwd, het wijkrestaurant werd naar de campus gehaald en voorbijgangers kunnen zich fit houden met de beweegroute die start aan onze campus. In de toekomst willen we hier ook een lokaal dienstencentrum uitbouwen. Deze campus heeft nog heel wat potentieel voor nieuwe projecten.”

Info: woonzorgcampus Oleyck, op www.landen.be/woonzorgcampus-oleyck .

Zie foto's hieronder

Bewoners vieren 5de verjaardag
Optreden personeel

Lees meer over