Wildplassers in de stationsbuurt van Landen

27 juli 2021 | 14u21 | Gepost door christian.henn…
De beplaste muren
Aan de hand van een post op sociale media i.v.m. wildplassen tegen de gevels van een galerij in Landen kwamen er heel wat reacties. Wildplassen gebeurt wel meer, ook elders in Landen. Er worden ook beschuldigingen geuit.

 “ Noodgedwongen hebben we al stenen bakken geplaatst omdat de trappen van onze galerij werden gebruikt als skatepark. En nu wordt het blijkbaar gebruikt als openbaar toilet. (foto) Gaan we nu ook nog een wc-madam moeten aanwerven?”, zo vraagt Jacqueline Cartuyvels zich af.

Het regende reacties hiertegen, meestal zeer afkeurend. Toch stelde men ook dat het misschien komt omdat er geen toiletten meer open zijn in het station, of dat er geen openbare toiletten zijn.

Er wordt ook beschuldigingen geuit. “Zijn waarschijnlijk de ‘kansparels’ die hier rondzwerven ‘s avonds. Ze komen in alle portalen van de winkeliers in de Stationsstraat eten, drinken en het zou niets verbazen dat het de groep is die leeft op de Ravel. Zelfs de uitbater van de nachtwinkel heeft last van die mannen”.

Maar wildplassen gebeurt overal ook elders in Landen. “ Ook witte wielertoeristen komen elk weekend na hun cafébezoek de haag 'begieten' “, tot daar een greep uit de commentaren.

Lees meer over