Vraag voor uitbreiding terrassen aan station, Marktplein en Slachthuisplein

Vraag naar bijkomende terrassen
De liberale jongeren van Landen vragen het stadsbestuur om openbare ruimte vrij te maken voor de lokale horeca. De horeca kan alle steun gebruiken na 7 maanden verplichte sluiting. Zij stellen voor om onder meer het Stationsplein, het Marktplein (foto) en het Slachthuisplein ter beschikking te stellen.

'Op 8 mei gaan de terrassen weer open. Een aantal horecazaken beschikken helaas niet over een voldoende groot terras rendabel te kunnen heropenen. Om op een veilige, gecontroleerde en rendabele manier te kunnen heropenen is er plaats nodig. Het openstellen van een aantal pleinen is voor het stadsbestuur een kleine moeite maar zal voor onze horeca onontbeerlijk zijn'.

“Het Stationsplein en ons Marktplein werden in het verleden, op initiatief van toenmalig Open Vld burgemeester Iris Vander Schelde, al vaker gebruikt om evenementen te organiseren. Denk maar aan Landen Plage of de jaarlijkse Braderie. Deze pleinen kunnen perfect ter beschikking gesteld worden om veiligheid te bieden en lokale ondernemers te steunen. We horen dat iedereen staat te popelen om terug op terras te kunnen gaan en verwachten dat de vraag groot zal zijn, zeker ook na wat de weerman beloofd heeft voor dit weekend. Voor de lokale horeca klinkt dat uiteraard als muziek in de oren, maar niet als ze klanten moeten weigeren omwille van plaatsgebrek, ” aldus voorzitter Steven Kerckaert.

Crowdfunding

Daarom vraagt Jong VLD Landen aan het Landens stadsbestuur om de pleinen in het centrum  en eventueel een aantal pleinen in de deelgemeenten gratis beschikbaar te stellen van de horeca om hun terrassen uit te breiden. De horeca heeft het na een sluiting van 7 maanden zeer zwaar gehad en de heropening moet dan ook rendabel zijn.

Jong VLD Landen startte onlangs ook een crowdfunding op om de lokale horeca een hart onder de riem te steken. “Wij zijn erg begaan met onze lokale horeca. Het zijn een aantal zware maanden geweest en wij willen dan ook alles in het werk stellen om een rendabele en veilige heropstart mogelijk te maken”, zegt Jirina Cans, ondervoorzitter van Jong VLD Landen.

Tenslotte vragen de jonge liberalen ook een vrijstelling van de huidige terrasbelasting. “Het is niet het moment om nog meer van de horecazaken te vragen. Belangrijk is dat ze nu rendabel kunnen heropenen en overleven. Van extra belastingen op de terrassen kan nu hoegenaamd geen sprake zijn” vinden de jonge liberalen.

Lees meer over