Vierde besmettingsgolf ook voelbaar in Landen

Debroux links in centrum vaccinatie
Je kan er niet omheen, overal wordt gesproken over de vierde golf en het feit dat we nu zitten aan het hoogste aantal besmettingen van het jaar. Sinds een tiental dagen is er inderdaad een sterke stijging merkbaar in het aantal coronabesmettingen, vooral bij jongere mensen. Zo ook in Landen.

Gino Debroux, burgemeester van Landen dringt aan op extra voorzichtigheid. ‘Ook in Landen laat de vierde golf zich voelen. Het aantal besmettingen schommelt heel erg waardoor we af en toe in de rode cijfers terechtkomen. Momenteel zijn extra maatregelen nog niet aan de orde maar de situatie is ernstig. Het is dus hoog tijd om gepast te reageren en alle aandacht te besteden aan de gekende maatregelen, zoals handen ontsmetten, afstand houden, zorgen voor ventilatie en dragen van een mondmasker waar nodig’.

Ook wie volledig gevaccineerd is kan besmet geraken en het virus overdragen. De gevaccineerden hebben meestal geen of weinig symptomen en weten vaak niet dat ze besmet zijn. Voeg daarbij een besmettelijke variant, gecombineerd met een toenemend aantal contacten en activiteiten en dan weet je, het is nog niet voorbij.

Wie nog niet gevaccineerd is, kan hiervoor nog altijd terecht in het vaccinatiecentrum van Landen. Neem contact op met de helpdesk via  vaccinatie@landen.be of bel naar 011 88 03 30, elke weekdag van 9 tot 12.30 uur. ‘

Lees meer over