Vanaf nu weer ongehinderd door Wange rijden

9 maart 2021 | 15u43 | Gepost door christian.henn…
Wegenwerken klaar in Wange
De werkzaamheden in Wange zitten erop. Elf maanden na de start van de werken zijn de belangrijke infrastructuurwerken afgerond en is het dorp opnieuw toegankelijk voor alle verkeer. Ook De Lijn herneemt zijn ritten weer.

Er werd in die elf maanden heel wat vernieuwd en aangepast in Wange, de deelgemeente van Landen: de wegen werden vernieuwd (foto), er ook ondergronds werd er heel wat gewerkt. Het kabelnetwerk en het telefoonnetwerk werden verbeterd, en de drinkwaterleiding werd vernieuwd. Later dit jaar zal de openbare verlichting van de overige straten in Wange ook vervangen worden door duurzame LED-verlichting.

De glasbollen staan nu tegenover de kerk en werden ondergronds geplaatst en komen weldra in gebruik. Ook de textielcontainer verhuisde naar deze locatie.

Om de snelheid te remmen, zijn er wegversmallingen geplaatst ter hoogte van de invalswegen, waarbij het inkomende verkeer zal moeten voorrang verlenen. Bovendien geldt er in Wange voortaan een snelheidsbeperking van 30 km/uur.  Op de kruispunten blijft de voorrang aan het verkeer van rechts gelden.

Schepen van openbare werken Gerty Lintermans, op de foto samen met de werfleider, blikt met tevredenheid terug op de herinrichtingswerken, maar omdat de coronamaatregelen het voorlopig niet toelaten een feestelijke opening te organiseren voor de inwoners van Wange, wordt dit feest later op het jaar voorzien..

Lees meer over