Tweede editie van de 24 uur van Bindkracht in Landen

9 augustus 2021 | 13u55 | Gepost door christian.henn…

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

De vzw Bindkracht nodigt zo veel mogelijk enthousiaste fietsers uit om tijdens de 24 uur van Bindkracht zoveel mogelijk te fietsen en geld in te zamelen voor Bindkracht. Er liggen opnieuw mooie fietsroutes te wachten, van 25 tot 100 kilometer. Deze zijn geschikt om een leuke fietsuitstap te maken met de hele familie of om zich sportief helemaal uit te leven. Een nieuwigheid wordt de mountainbike- of gravelbike-route. Jawel ook off road kan men fietsen voor Bindkracht op 10 en 11 september.

Deelnemers kunnen zich via www.24uBindkracht.be  inschrijven, en op zoek gaan naar vrienden, familieleden en collega's die hen willen sponsoren. Zoals vorig jaar vraagt de organisatie de deelnemers om 1 euro per kilometer te proberen inzamelen.  Voor bijdragen van 40 euro en meer kan een fiscaal attest afgeleverd worden.

Het centrale vertrek- en aankomstpunt zal deze keer de tuin van de Bindkrachtvilla zelf zijn aan de  Steenweg op Sint-Truiden 415 in Walshoutem. Voor alle deelnemers voorziet de organisatie een uitgebreide bevoorrading. Het startschot wordt gegeven op vrijdag 10 september om 20u, voor de moedige fietsers die de hele nacht (en dag) willen fietsen voor Bindkracht.

Fietscafé

De villatuin wordt een heus fietscafé. In feestelijke tenten, op het groot overdekt terras of in de  gezellige bistro kan men genieten van een deugddoende verfrissing of van het verse pastabuffet en ander zomers lekkers.

Dus ook wie niet meefietst, kan langs komen en meegenieten van de fietssfeer.  Bindkracht opent het  fietscafé op vrijdag van 18 tot 21uur en op zaterdag  tussen 9 en 21uur. Nick en Thomas brengen live-muziek.

‘De vzw Bindkracht heeft elk jaar opnieuw heel wat geld nodig omdat er van de 12 Bindkrachtbewoners nog steeds 5 mensen zijn die geen zorgbudget ontvangen terwijl ze er wel recht op hebben. Omwille van een recente beslissing van de Vlaams Regering wordt de wachttijd op een zorgbudget verlengd met minimaal 10 à 15 jaar. Een ramp voor de 18 000 wachtenden in Vlaanderen en dus ook voor Bindkracht. Enkel dankzij steun kunnen we al onze mensen met een beperking toch de nodige opvang en zorg geven in onze Bindkrachtvilla.’, aldus de vzw.

Info:  www.24uBindkracht.be

Lees meer over