'Stalen verpleegster' met steun van Kasterlee voor ’t Prieeltje in Landen

De overhandiging van de cheque aan 't Prieeltje
’t Prieeltje heeft zich sneller dan voorzien een plafondtilsysteem kunnen aanschaffen, met speciale dank aan de gemeente Kasterlee. ’t Prieeltje is een kleinschalig multifunctioneel centrum voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

Normaal gezien worden de kinderen opgevangen in Hakendover maar omdat het oude gebouw afgebroken werd en er een nieuw gebouw voor in de plaats komt, heeft ’t Prieeltje een tijdelijk onderkomen gevonden in het vroegere gebouw van  kinderdagverblijf Ons Zonneke in Landen.

Dat de vroegere sponsors hen niet vergeten zijn, mochten ze ervaren toen ze op zoek gingen naar financiering van het hoognodige plafondtilsysteem. Met het tilsysteem worden kinderen rugsparend verplaatst. In de volksmond werd dit vroeger ook wel eens een “stalen verpleegster” genoemd.

Dankzij de steun van de Solidariteitsactie van KBC, van Kiwanis Tienen Hageland en van de gemeente Kasterlee kon het tilsysteem nu al aangekocht worden. Deze gemeente bestelde 9015 kaartjes bij ’t Prieeltje zodat elke bewoner van Kasterlee een kaartje in de bus kreeg om hen een hart onder de riem te steken in de zware coronatijd. De vrijwilligers van KBC en Kiwanis Tienen Hageland steunden ’t Prieeltje al meermaals in het verleden. Dankzij de solidariteit van deze drie  organisaties kon ’t Prieeltje veel sneller dan verwacht hun tilsysteem aankopen. En uiteraard verhuist dit mee naar de nieuwbouw in Hakendover.

Lees meer over