Stad Landen hoopt oud vredegerecht te kunnen aankopen

22 januari 2021 | 15u02 | Gepost door christian.henn…
Vredegerecht omgeven door stadspark
Bij de jongste bespreking van het meerjarenplan verhoogde de stad Landen het voorziene bedrag voor infrastructuur voor buitenschoolse opvang van 525.000 tot 800.000 euro. Daarmee hoopt de stad het oude vredegerecht aan het park van Rufferdinge te kunnen kopen.

Op dit ogenblik wordt de procedure gevolgd en zal het alleszins een openbare verkoop worden. Burgemeester Gino Debroux (L’anders): “Het gebouw is nu eigendom van de Regie der Gebouwen. Zij hebben onszelf gevraagd of wij interesse hadden. Wij hebben onze interesse betoond, maar nu is het afwachten”.

“Het is niet zomaar een gebouw dat we toegewezen krijgen, er zal een openbare verkoop zijn. Wel kunnen we als openbare instelling een bepaalde voorrang krijgen. Maar dit pand ligt in Rufferdingepark, eigendom van de stad. Dat betekent dat het huis helemaal omgeven is door het stadspark (foto), en dat een eventueel andere koper geen tuin zou hebben. Vandaar dat wij hopen met die verhoging van het budget tot 800.000 euro voldoende te hebben voor de aankoop. Door door deze aankoop kan de stad Landen tegemoetkomen aan de nood aan kwalitatieve opvangmogelijkheden voor kinderen”.

Na aankoop van het oude vredegerecht zou de stad de omgeving kunnen omvormen tot vrijetijdsite zoals voorzien in het RUP Molenberg.

Lees meer over