Staatssecretaris Sammy Mahdi bezoekt vaccinatiecentrum in Landen en roept op om Rode Kruis te steunen

staatssecretaris Sammy op bezoek in vaccinatiecentrum Landen
Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) bezocht woensdag 5 mei het vaccinatiecentrum in Landen. Met zijn bezoek wilde hij de helpende handen van het Rode Kruis een hart onder de riem steken en iedereen, die dat nog niet heeft gedaan, oproepen om alsnog een sticker te kopen. Deze week loopt de stickeractie van het Rode Kruis Vlaanderen af.

Aangezien de staatssecretaris bevoegd is voor de Nationale Loterij, en die jaarlijks zo’n 1,5 miljoen euro schenkt aan het Belgische Rode Kruis, bedankte Mahdi in hun naam de vrijwilligers voor hun inzet tijdens de coronacrisis. “Ze helpen in woonzorgcentra, bemannen triageposten, nemen sneltesten af in het onderwijs, zetten testdorpen op en doen zovel meer. In de vaccinatiecentra helpen vrijwilligers dan weer mensen te begeleiden naar de juiste balies”, legt Mahdi zijn bezoek uit.  

Eerste schepen Gary Peeters ( CD&V) is zelf vrijwilliger in het vaccinatiecentrum en begeleidde de staatssecretaris tijdens zijn bezoek. “Desondanks de steun van de Nationale Loterij heeft het Rode Kruis nood aan voldoende fondsen. Hiermee investeren ze in ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen en andere benodigdheden. Alle kleine bijdragen maken samen een groot geheel en verschil waardoor ze hulp kunnen blijven bieden. Koop nog snel een sticker want dat kan effectief mensenlevens redden. Als ik de mensen van het Rode Kruis zie, denk ik daar altijd aan”, gaat Mahdi verder

Ondertussen zijn er meer en meer vaccins beschikbaar en met 468.845 inentingen, een nieuw record, komen de Vlaamse vaccinatiecentra vanaf deze week echt op dreef. “Ik kijk al uit naar de uitnodiging voor mijn vaccinatie. Volgens de planning zouden de 30-plussers in juni aan de beurt zijn.”

 

 

 

Lees meer over