Sporten en bewegen voor iedereen in Landen

1 juni 2021 | 11u48 | Gepost door christian.henn…
Yoga, wandelen en fietsen
In deze coronatijden is bewegen van groot belang, zowel voor het fysische als het mentale welzijn. Landensport zet dan ook tal van leuke activiteiten in de kijker, zoals yoga in open lucht, fietsen, wandelen, en verkenning van de Ravel fietsroute. (foto) En vergeet ook niet naar het werk te fietsen.

Yoga gebeurt in het park Rufferdinge, op donderdag 17 juni van 20 tot 21 uur. Deelname is gratis en bij slecht weer verhuist men naar de sporthal. Inschrijven is wel noodzakelijk via sport@landen.be

De voormalige spoorlijn 147 maakt deel uit van het RAVeL-project waarbij oude spoorlijnen aangelegd zijn als fiets- en wandelwegen. Vanaf het voormalig station van Racour (Landen) kan je fietsen tot Ramillies, Hoegaarden of Namen. Spoorlijn 127 Landen-Statte (bij Hoei) laat je toe om boeiende fietslussen te maken. De lijn was 33,6 km lang. Vertrek van deze route: hoek Hannuitsesteenweg/Koningin Astridlaan. Deze route komt namelijk ook voorbij het nieuwe Plopsaqua. Ook ideaal om te wandelen of skeeleren. Er zijn gratis kaartjes te verkrijgen bij de toeristische dienst.

Voor de wandelaars wordt een landelijke wandeling gepromoot. Start aan de archeologische site voor een landelijke wandeling tussen de dorpjes Overwinden en Waasmont. Hier leefde Pepijn van Landen in de 6de en 7de eeuw. De weg voert langs het kasteel van Waasmont en de 'Plattetombe'. De afstand bedraagt 9 kilometer met vertrek aan Sinte-Gitter.

Tenslotte spoort de stad ook aan om tussen 14 en 18 juni de fiets van stal te halen om massaal naar het werk te fietsen. Schrijf nu in en fiets mee tijdens de ‘Ikfietsnaar het werk’ week. Iedereen die deelneemt, ook wie thuis werkt maakt kan op een fiets. Inschrijven: www.ikfietsnaarhetwerk.be

Lees meer over