Rotary Landen helpt tehuis Edelweiss opbouwen in Chaudfontaine

17 september 2021 | 10u23 | Gepost door christian.henn…
Rotary Landen
Een delegatie van de Rotary Club van Landen bezocht, samen met enkele collega's van RC Liège, Chaudfontaine en Trooz. Deze twee gemeenten werden medio juli bijzonder hard getroffen door de overstromingen. De rotariërs wilden er het 'Entraide Edelweiss' bezoeken een opvangtehuis voor kinderen 'met een moeilijke thuissituatie'.

Van zodra, kort na de 'tsunami', duidelijk werd hoe aanzienlijk de schade in de regio was en hoe groot de nood aan middelen en mankracht om de inwoners in nood te kunnen bijstaan, besloot RC Landen in te stappen in een gezamenlijk project om de wederopbouw van het tehuis te helpen financieren. Het gaat om een tehuis waar de kinderen die er verbleven twee maanden geleden halsoverkop moesten uitwijken naar een rusthuis in de buurt. 

De delegatie (foto) kon zien hoe 'Edelweiss' intussen wordt heropgebouwd en hoe men alles in het werk stelt om er vanaf 20 september opnieuw 13 kinderen op te vangen. “ Bijzonder veel respect en waardering voor directeur Michel Delvenne, die elke dag de handen uit de mouwen steekt om het centrum weer bewoonbaar te maken”, zegt men bij Rotary.  Met het geld dat de club van Landen heeft vrijgemaakt werden o.m. een nieuwe industriële keuken en een aantal wasmachines en droogkasten aangekocht. 

Lees meer over