Politie pakt drie vermoedelijke dieven op

Koersfietsen gestolen

De politie heeft drie mensen aangehouden die ervan verdacht worden een aantal inbraken te hebben gepleegd en een aantal pogingen tot inbraak te hebben gepleegd in de omgeving van het station in Landen. De aanhoudingen kwamen er dank zij de waakzaamheid van burgers.

In de vroege ochtend van vrijdag 19 november arresteerden agenten van de politizone Getevallei in de  achtertuin van een woning in de Groenendaelstraat twee verdachten van pogingen tot inbraak in de Guldensporenlaan en de Sint-Gertrudisstraat. De bewoners hadden zelf de pogingen opgemerkt en de politie verwittigd. In het slot van de woning in de Guldensporenlaan stak nog een schroevendraaier.

De recherche van de politiezone onderzoekt nog of het tweetal ook probeerde in te breken in woningen in de Grumstraat, Julia Tulkenslaan en Driesssteeg. Mensen van het gerechtelijk labo van de Federale Politie verrichten een sporenonderzoek op de verschillende locaties.

De verdachten werden verhoord en voorgeleid bij de de onderzoeksrechter in Leuven en aangehouden. Het gaat om jonge mannen zonder vaste verblijfplaats in België die aanvankelijk beweerden minderjarig te zijn.

Nog meer arrestaties

Op zaterdag 20 november, net na middernacht, werden nog 3 jonge mannen gearresteerd nadat die zich verdacht hadden gedragen op de Hannuitsesteenweg in Landen. Een alerte buurtbewoner had gezien hoe ze aan portieren van verschillende voertuigen voelden. Eén van de drie mannen was meerderjarig en kon in verband gebracht worden met twee diefstallen met braak op handelszaken op het Gendarmerieplein en in de Stationsstraat op 21 en 25 september. De man werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van lidmaatschap aan een vereniging van misdadigers en diefstallen met braak. De twee minderjarige verdachten mochten na verhoor door de politie beschikken.

 De recherche van de politiezone Getevallei zet de onderzoeken verder onder leiding van de onderzoeksrechter. Er zal worden nagegaan of de verdachten nog voor andere feiten in aanmerking komen en of zij eventueel onderling banden zouden hebben. Uit de voorlopige onderzoeken blijkt  dat de verdachten jonge mannen zouden zijn zonder vaste of wettelijke verblijfplaats in België en dat zij met de trein van Brussel naar Landen reisden om er in te breken.

Lees meer over