Poëziewedstrijd Julia Tulkens met prijsuitreiking in de kerk van Landen

19 januari 2021 | 13u53 | Gepost door christian.henn…
Poëzieprijs Julia Tulkens
De gemeenten Linter, Tienen en Landen organiseren samen met hun cultuurraden opnieuw de poëzieprijs Julia Tulkens. Naast gedichten kunnen er voor deze editie ook voor de eerste keer cursiefjes worden ingediend, een vernieuwend element voor de poëziewedstrijd.

De inzendingen moeten uiterlijk 28 maart  toe te komen. De prijsuitreiking vindt plaats  op zaterdag 5 juni in de St.-Gertrudiskerk van Landen. Gary Peeters, schepen bevoegd voor cultuur in Landen  legt uit “Deelnemen aan de wedstrijd kan met een Nederlandstalig gedicht of cursiefje. Scholen kunnen in groep of per klas inschrijven. Het onderwerp is vrij te kiezen. Er zijn vier categorieën: 5de en 6de leerjaar basisonderwijs, alle graden van het secundair onderwijs, een open categorie zonder leeftijdsbeperking en de  nieuwste themacategorie ‘Cursiefje’, zonder leeftijdsbeperking. “

Per categorie zijn er drie waardevolle geldprijzen te winnen. Deelnemen kan als digitale inzending op het e-mailadres: julia.tulkens@landen.be  of als papieren inzending op het adres van de drie organiserende gemeenten: Poëziewedstrijd "Julia TULKENS", Cultuurdienst, Stationsstraat 29,  3400 Landen ,  CC De Kruisboog, Minderbroedersstraat 15, 3300 Tienen,  Openbare Bibliotheek Linter, Grote Steenweg, 66 3350 Linter. met als onderwerp “Poëziewedstrijd Julia Tulkens”.

Deelnemers kunnen het wedstrijdreglement terugvinden via www.landen.be of https://www.poezieprijsjuliatulkens.be.

Lees meer over