Padelspelers moeten ook in Landen terecht kunnen

30 maart 2021 | 15u24 | Gepost door christian.henn…
Padelterreinen vragen in Landen
Padel is op dit moment de snelst groeiend sport in Vlaanderen. Het is een sport die door jong en oud kan beoefend worden en wordt meestal omschreven als de perfecte kruising tussen tennis en squash. ‘Vele Landenaren hebben intussen deze sport ontdekt maar moeten, om hun geliefde sport te kunnen beoefenen, uitwijken naar Sint-Truiden of Tienen (foto)’, meldt Open Vld bestuurslid en fervent tennisser Guy Casters. In die steden vinden zij, specifiek voor deze sport, aangelegde terreinen.’

Open Vld Landen vindt dit niet kunnen en stelt daarom voor dat het stadsbestuur van Landen op relatief korte termijn twee padelterreinen zou aanleggen. ‘Landen profileert zich immers als sportstad en zou er daarom goed aan doen om zo breed mogelijk in te zetten op de verbetering en de ‘verjonging’ van haar sportaccommodatie’, zegt Didier Reynaerts, fractieleider van Open Vld Landen.

‘Daarom vragen we het stadsbestuur om gericht op zoek te gaan naar een goede locatie en om de uitbatingsmogelijkheden voor een nieuwe infrastructuur te onderzoeken. Daarnaast stellen we voor om een grondige kosten-batenanalyse op te laten maken en de mogelijke investeringskost af te wegen tegen de te verwachten inkomsten uit huur- en lidgelden’, aldus nog Reynaerts.

Open Vld Landen is ervan overtuigd dat door het voorzien van enkele padelterreinen aan de vraag van vele Landenaren zal worden tegemoet gekomen en hoopt, middels haar voorstel, het stadsbestuur en ook de sportraad ertoe te bewegen om tegen de zomer van 2022 de eerste Landense padelspelers in eigen stad te mogen verwelkomen.

Lees meer over