Origineel verjaardagsfeestje brengt € 2.250 op voor vzw Bindkracht

DebbautB
Misdaadauteur en zaakvoerder van een herenkledingzaak Bart Debbaut, nooit verlegen om een stunt, vierde zopas zijn vijftigste verjaardag met een klassiek concert. Een vrije gift leverde € 2.250 op voor de vzw Bindkracht uit Landen.

“Het mag dan wel eens knallen he, voor zo een rond getal”, oordeelt Debbaut. “Op zich vind ik het niet zo een probleem, maar veel van mijn vrienden en familie vroegen een feestje. Omdat ik toch heel wat mensen ken, was ik aan het denken hoe ik het nuttige aan het fijne kon koppelen en daarom bedacht ik 'we gaan een klassiek concert doen in een kerk, met een feestje'. Ik ken Jeroen De Beer van het Ryelandt Trio goed en vind het echt geweldig wat ze brengen. Daarom vroeg ik hen om op te treden in de Sint-Bartholomeuskerk in Halle-Booienhoven, een avant-première voor hun debuut-cd als het ware.”

Debbaut is zelf medeoprichter van Klassiek in de Kapel. “Zo’n concert was dus echt gepast voor mij. En zo kon ik mijn vrienden en familie laten kennismaken met klassieke muziek. Twee vliegen in één klap dus.”

“Toen men vroeg wat ik graag wou hebben als cadeau, maakte ik de overweging dat ik eigenlijk al alles heb. Want daar moet je eerlijk in zijn, wij zijn eigenlijk verwend. Omdat ik peter ben van de vzw Bindkracht, dacht ik, laten we de cadeautjes schenken aan hen, want zij hebben het harder nodig.”

VZW Bindkracht is een woonzorgcentra in Landen voor mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Omdat velen in het huis geen financiële steun krijgen van de overheid, is het soms echt wel zwaar voor de ouders. Dankzij mijn vrienden en familie die me envelopjes toestaken, kunnen we hen € 2.250 geven.

“Ik moet zeggen, het was echt een topfeestje en ook de reacties van iedereen waren overweldigend”, aldus Debbaut. “Of mijn vijftigste verjaardag zo een ommekeer betekent? Eigenlijk niet. Ik blijf doen wat ik doe, koken, schrijven, fietsen, werken en genieten van het leven.”

Lees meer over