Onderhoudswerken aan verschillende wegen in Landen

12 oktober 2021 | 11u29 | Gepost door christian.henn…
Wegenwerken
Vanaf woensdag 13 oktober wordt in de Eeuwfeeststraat, de Donkerstraat , vanaf het kruispunt met de Achtercastersstraat tot aan kruispunt met de Neerwindenstraat, de Tiensestraat ter hoogte van campus d’Hek en in de St.-Gertrudisstraat onder de spoorwegbrug, het wegdek vernieuwd.

De asfaltverharding wordt over een dikte van een viertal centimeter afgefreesd, om nadien een nieuwe toplaag te plaatsen. Het affrezen is voorzien op woensdag 13 en donderdag 14 oktober. Plaatselijk verkeer blijft bij het frezen mogelijk. Vanaf donderdagmiddag 14 oktober wordt de nieuwe toplaag in de verschillende straten geplaatst. Dit wordt over de volledige wegbreedte aangelegd. Hierdoor is de straat volledig afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers en fietsers , met de fiets aan de hand via het voetpad.

Omleidingen

Voor de Eeuwfeeststraat is er een omleiding via Eliksem en Laar, voor de Donkerstraat is er een omleiding via de Schoolstraat met tijdelijk verkeer in beide richtingen, en voor de Tiensestraat is er een omleiding via Overwinden en Neerwinden. Voor de St.-Gertrudisstraat is er een omleiding via de Watertorenstraat, de Postlaan en de Smeestersstraat. Ook de bussen van de TEC zullen deze omleiding volgen.

Bewoners worden persoonlijk verwittigd, aangezien de woningen tijdens het aanleggen van de nieuwe toplaag moeilijk en zelfs tijdelijk niet toegankelijk zijn, meestal slechts een paar uurtjes. Na plaatsing en afkoeling van de toplaag wordt de straat weer opengesteld voor het verkeer.

Lees meer over