Niet meer roken in de Landense speelterreinen

Aanduiding van rookvrije zone
Het Project ‘Generatie Rookvrij’ werd officieel gestart in de Beemden in Landen, waar ook de eerste aanduidingen werden aangebracht. Op woensdag 31 maart werden trouwens verschillende speelterreinen en schoolomgevingen in Geetbets, Kortenaken, Landen, Linter en Zoutleeuw rookvrij gemaakt, een actie in samenwerking met de intergemeentelijke preventiewerker Wouter Buelens.

“Niet roken in de buurt of het zicht van kinderen en jongeren is alvast een goed begin. Deze actie gaat niet om roken verbieden. We willen mensen bewust maken van het effect van hun (rook)gedrag op kinderen en kinderen zo het goede voorbeeld geven. Niet roken in de buurt of het zicht van kinderen en jongeren is alvast een goed begin. Door kinderen en jongeren een andere norm rond roken aan te leren, zullen zij later minder geneigd zijn om zelf een sigaret op te steken.” aldus Saartje Ieven, schepen van jeugd  en Wouter Buelens, Intergemeentelijk Preventiewerker.

Elke week beginnen in ons land honderden kinderen te roken. Ze spiegelen zich aan mensen waarnaar ze opkijken en kopiëren hun gedrag. Ook rookgedrag: zien roken, doet dus roken. Generatie Rookvrij wilt dit een halt toeroepen. Het doel: kinderen die nu geboren worden rookvrij laten opgroeien.

Lees meer over