Marleen krijgt eerste prik in vaccinatiecentrum Landen

De eerste inenting
In het vaccinatiecentrum Landen was de eerste prik met het vaccin voor Marleen Leenaerts uit Landen. Zij kreeg als eerste een vaccin van AstraZeneca toegediend.

De 41jarige Marleen Leenaerts, zelfstandige thuisverpleegster van beroep was de eerste die  ingeënt werd. In principe duurt een vaccinatie drie minuten, aanmelding en bevragingen inbegrepen, maar bij de eerste duurde dit heel wat langer.

“Deze vaccins zijn er voor mensen uit de eerstelijnszorg. Er zijn 100 vaccins geleverd, daarvan gaan er 80 naar zorgverleners en 20 naar personen die in het vaccinatiecentrum werken. Volgende week zouden er nog 100 vaccins geleverd worden, en op 2 maart 200. Wij zijn klaar om op volle toeren te starten, maar we moeten wachten op een sein van de overheid”, aldus schepen voor Welzijn Eddy Vandenbosch.

“Als we hier op volle capaciteit draaien kunnen we 80 personen per uur vaccineren en dit gedurende 12 uur per dag. Dat brengt ons op een kleine 1000 personen per dag. Maar nu blijft het wachten op de leveringen van de vaccins”, aldus de schepen.

Marleen Leenaerts was de eerste die zich aanbood om ingeënt te worden. Eerst, na een koortstest,  moest ze zich aanmelden en daarna kreeg ze nog heel wat vragen, zoals of ze al COVID-symptomen had gehad, of ze al getest was, of ze al een griepvaccin had gehad, of ze daar allergisch op had gereageerd, enz … Omdat men alle tijd had en omdat men grondig wilde werken, duurde de afhandeling van de eerste aanmelders wel wat langer dan voorzien.

Lees meer over