Landense Concertband moet uitwijken naar Limburgse Velm , schepen belooft beterschap

7 mei 2022 | 11u42 | Gepost door christian.henn…
De jeugdconcertband is er klaar voor

Op zaterdag 7 mei geeft de Concertband Landen  om 20 uur een concert. Het wordt een galaconcert met eigen solisten. Opmerkelijk is wel dat het concert plaats vindt in het parochiecentrum van Velm deelgemeente van Sint-Truiden, in Limburg dus. “Ik vind het ook jammer dat het concert niet in Landen plaatsvindt, maar het volgende concert zal zeker in de door ons aangekochte kerk van Walshoutem kunnen”, zegt schepen voor cultuur Gary Peeters (CD&V).

Een greep uit het programma: de Jeugdconcertband Landen treedt op onder de leiding van Quirijn Jammaer met een solo voor de fluitsectie. Het saxquintet van de Haspengouwse academie brengt ‘Sweet Dreams’ en de Concertband Landen die onder de leiding van Mark Knuts staat brengt solo’s van verschillende instrumentensecties. “Ik ben enthousiast dat we na twee jaar weer kunnen optreden en dat onze band corona overleefd heeft. We hebben nog 30 leden in onze Jeugdband en wel 45 in de Concertband. We zijn nu naar Velm uitgeweken, omdat we dit niet in een kerk kunnen organiseren. Maar we leven op hoop voor de toekomst”, zet Lut Vrancken die al 20 jaar voorzitter is.

De Concertband kreeg ondertussen wel een repetitielokaal in de kelder van de Villa van domein ’t Park., maar voorlopig is er geen concertzaal in Landen. Schepen Gary Peeters (CD&V): “Er is inderdaad geen concertzaal in Landen, maar dit optreden had ook in een kerk gekund. Uiteraard kun je dan achteraf niets schenken. Maar we hebben ondertussen de modernistische kerk van Walshoutem gekocht en deze wordt omgebouwd tot polyvalente ruimte. Daar zal het volgende concert zeker kunnen. Ondertussen is er ook nog de cultuurzaal in domein ’t Park op de EMI site in ontwikkeling. De budgetten daarvoor zijn voorzien, maar dat project is nog minder concreet”, besluit de schepen.

Op zaterdag 7 mei kunnen de Landenaars genieten van het concert in Velm, dorpje dat uiteindelijk vlak tegen Attenhoven aanligt.

Lees meer over