Landen promoot Julia Tulkens wandeling met film

30 september 2021 | 14u07 | Gepost door christian.henn…

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Het leven van de dichteres Julia Tulkens ‘De Aardse Bruid’ speelde zich af in de driehoek Tienen-Landen-Linter. Zij woonde en werkte in Landen van 1923 tot 1944. Sinds half september werd in Landen de nieuwe Julia Tulkens wandeling ingehuldigd. De stad promoot dit nu met een filmpje.

In 1936 verscheen Julia's eerste dichtbundel. In 'Ontvangenis' verkondigde ze haar geluksgevoel als jonge bruid en moeder in een taal die in het katholieke en preutse Vlaanderen van toen nogal wat opschudding veroorzaakte. Daarna volgden nog verschillende dichtbundels. Zij overleed op 92-jarige leeftijd in 1995. Julia Tulkens is ereburger van zowel Landen, Linter als Tienen.

Op 17 september 2021 werd de vernieuwde Julia Tulkenswandeling officieel ingehuldigd met langs het parcours zes prachtige kunstwerken van Iron Art kunstenaar Wilfried Roosen. Iedereen kan deze wandeling met vertrek aan het Belevingscentrum Rufferdinge aan de Molenbergstraat 4, nog maken. Het gaat om een wandeling over verharde wegen, over een afstand van 6,5 kilometer. Een gratis folder is te verkrijgen bij de Toeristische dienst van de stad.

Lees meer over