Landen is nog lang niet coronavrij, maatregelen blijven dan ook niet uit

Oproep tot vaccinatie door Debroux
De stad Landen maakt zich zorgen, nu het aantal coronabesmettingen drastisch stijgt. “We moeten echt alert blijven, ook al zijn er almaar meer mensen gevaccineerd, de voorbije week hadden we 16 mensen die positief testten”

Burgemeester Gino Debroux (L’anders) is bezorgd om het stijgend aantal positieve gevallen en rekent op de medewerking van de inwoners om deze cijfers zo snel mogelijk te doen keren.”De voorbije week hadden we 16 nieuwe positieve gevallen. Die zijn verspreid over alle mogelijke leeftijden, groepen en gebieden in de stad. We moeten corona nog steeds ernstig nemen. Het aantal besmettingen in onze stad neemt snel toe. Bovendien gaat het om de zeer besmettelijke Delta-variant. Daarom een dringende oproep naar onze inwoners toe wan het blijft belangrijk om je aan de maatregelen te houden, zelfs al ben je gevaccineerd.  Zo bescherm je niet alleen jezelf maar ook de mensen uit je naaste omgeving. Dat betekent dus dat je nog steeds de nodige afstand bewaart en je jouw mondmasker blijft dragen in drukke plaatsen. Tot 15 augustus zullen we opnieuw verstrengen op het aantal toegelaten klanten in de winkel”

Meer regels dan eigenlijk moeten 

In Landen zal je dus de komende tijd nog rekening moeten houden met die regels die eigenlijk nationaal niet meer gelden. “Het blijft 1 klant per vierkante meter en dat houden we nog zeker 2 weken aan”, zegt Debroux. “Wacht dus geduldig je beurt af in de winkel, zoals we het de afgelopen maanden hebben gedaan. Ondertussen evalueren wij de cijfers en bekijken we hoe lang we deze maatregel moeten volhouden. Wie terugkeert van vakantie vragen we met aandrang om het PLF-formulier correct in te vullen en de richtlijnen nauwgezet te volgen. Vaccinatie beschermt je immers tegen het virus maar betekent niet dat je niet meer besmet kan geraken. Enkel door samen vol te houden, kunnen we het aantal besmettingen opnieuw doen dalen. Besef ook dat indien je gevaccineerd bent ,je daarom niet 100% veilig bent door de variaties die er opduiken.”

Lees meer over