Landen in alertfase door coronabesmettingen: gelukkig minder ziekmakend virus

Vaccinatiecentrum Landen

Burgemeester Gino Debroux riep op donderdag 13 januari 2022 de crisiscel van de stad Landen samen, met daarin vertegenwoordiging van de Landense huisartsenkring en de Politiezone Getevallei. De gemeentelijke crisiscel maakte een kwalitatieve evaluatie van de epidemiologische toestand: meer besmettingen, maar minder ziekmakend.

Ook Landen kampt met een stijgend aantal coronabesmettingen en bevindt zich in de alertfase.  De omikronvariant toont zich ook hier meer besmettelijk maar minder ziekmakend. De burgemeester van Landen, vraagt daarom met aandrang de gekende maatregelen te blijven volhouden en doet ook een aantal sterke aanbevelingen: handen wassen, afstand houden, ventileren, mondmasker dragen en zoveel mogelijk thuiswerk …

‘Gebruik  CO2 -meters in de klaslokalen en in scholen en bedrijven waar thuiswerk niet mogelijk is en onderneem actie wanneer de drempelwaarde wordt bereikt. Aarzel niet om je te testen (zelftest) of te laten testen (PCR-test) als je symptomen hebt. Volg nauwgezet de regels van quarantaine en isolatie,  beperk je sociale contacten en spreek zo veel mogelijk buiten af, vermijd drukke plaatsen, en winkel met maximum twee personen’, aldus de aanbevelingen.

Eenrichtingsverkeer

In de Stationsstraat in Landen is eenrichtingsverkeer voor voetgangers sterk aanbevolen: bij het kruisen van andere personen is de viruscirculatie immers veel hoger

Het vaccinatiecentrum van Landen draait ondertussen op volle toeren en hoopt tegen eind januari de boostercampagne voor 18+ te hebben afgerond. Wie nog niet gevaccineerd is, kan daarvoor nog altijd terecht in het vaccinatiecentrum van Landen. Neem contact op met de helpdesk via vaccinatie@landen.be  of bel naar 011 88 03 30, dat kan elke weekdag van 9 tot 16 uur.

Lees meer over