In Landen nemen de scholen deel aan Campagne PAARS

5 mei 2021 | 17u52 | Gepost door christian.henn…
Paars dragen en selfies maken
Campagne PAARS vraagt aandacht en verdraagzaamheid voor LGBT+-jongeren, namelijk Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender en alle andere gender- en seksuele identiteiten
Tienduizenden Vlaamse scholieren en studenten nemen op 17 mei deel aan campagne PAARS. Ook in Landen nemen de scholen deel aan campagne PAARS. Iedere middelbare school krijgt van de stad Landen een campagnepakket aangeboden dat door vzw JOEN is samengesteld.

Door paars te dragen tonen de scholieren hun steun en solidariteit aan LGBT+-jongeren, die dikwijls te maken krijgen met onverdraagzaamheid. Aan de fysieke campagne PAARS is ook een online campagne verbonden, waarbij wordt opgeroepen om een ‘PAARS-selfie’ te maken. Iedereen die de campagne een warm hart toedraagt, kan meedoen en foto’s, filmpjes en berichten op sociale media delen met de hashtag #paarstoday.

Ook in lager onderwijs

De laatste maanden hebben weer 21 nieuwe steden en gemeenten zich met hun secundaire scholen aangesloten bij PAARS, waardoor er nu al 53 steden en gemeenten met hun onderwijsinstellingen deelnemen. Voor heel wat scholen waren de moeilijke tijden de aanleiding om mee te doen met PAARS. Ze zien een campagne die een focus legt op inclusie en mentaal welbevinden als een meerwaarde en willen (LGBT+)-jongeren graag een hart onder de riem steken. Dit jaar wordt de campagne PAARS ook in het lager onderwijs geïntroduceerd met het proefproject ‘Iedereen hoort erbij, wie je ook bent en op wie je ook verliefd wordt.’ Ook in de jeugdbeweging wordt er een proefproject PAARS gelanceerd. Bedoeling is om in 2022 PAARS verder uit te rollen in heel Vlaanderen, in samenwerking met Wel Jong Niet Hetero.

Regenboogvlag

De middelbare scholen van Landen krijgen een campagnepakket aangeboden dat door vzw JOEN (Jongeren Onder Eén Noemer) is samengesteld. Dit in samenwerking met o.a. Cavaria en Wel Jong Niet Hetero. Met het campagnepakket kunnen de leerkrachten aan de slag om het thema bespreekbaar te maken. Landen is een warme stad die ijvert voor een inclusieve samenleving. Met dit soort campagnes wordt gehoopt een einde te maken aan de vooroordelen tegenover holebi’s en transgenders.

De campagne PAARS sluit mooi aan bij het LGTB+ thema, waarbij jaarlijks op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie in de kijker wordt gezet. Vanuit de dienst welzijn worden er scholenacties gedaan op de middelbare scholen. Ook de regenboogzebrapaden die bekend staan als “gaybrapaden” en de regenboogvlag aan het stadhuis kleuren dan het straatbeeld in Landen.

Lees meer over