Hinder op E40 vanaf 12 april in de omgeving van de afrit Walshoutem

9 April 2021 | 12u15 | Gepost door christian.henn…
Werken op de E40
Wegen en Verkeer voert vanaf 12 april in beide richtingen van Brussel en Luik herstellingswerken uit op de E40 ter hoogte van het op- en afrittencomplex nr. 28 Landen. De aannemer werkt een maand lang in verschillende fasen om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, maar er zal per rijrichting een rijstrook minder zijn en de oprit richting Brussel wordt een tiental dagen afgesloten. De signalisatie staat er al (foto).

Voor het doorgaand verkeer zullen er telkens twee rijstroken  beschikbaar zijn, afhankelijk van waar er gewerkt wordt. Het lokale verkeer vanuit de Hannuitsesteenweg dat richting Brussel wil rijden, zal een omleiding moeten volgen via de oprit richting Luik. Aan het eerstvolgende op- en afrittencomplex zal het de E40 richting Brussel kunnen nemen.

In beide rijrichtingen van Brussel en Luik wordt er een zone van ongeveer 20m over meerdere rijvakken, uitgebroken en vakkundig hersteld. Beide zones die zich uitstrekken over de volledige rijweg vertonen slijtage en scheuren langsheen het beton en zijn aan vervanging toe. Aansluitend worden ook de uitvoegstrook richting Luik en invoegstrook richting Brussel voorzien van een nieuwe laag asfalt.

Dit is trouwens niet de enige plaats waar in de buurt gewerkt wordt, want ook ter hoogte van Hélécine is het verkeer op twee rijstroken teruggebracht. Daar wordt o.a. gewerkt aan een brug.

Lees meer over