Groene subsidies voor de speelplaatsen van GO! D’Hek in Landen

15 januari 2021 | 14u05 | Gepost door christian.henn…
Groene subsidies voor speelplaatsen
Scholen die natuurprojecten realiseren en zo zorgen dat de biodiversiteit op of rond het schooldomein verhoogd en ze beter opgewassen is tegen het veranderende klimaat, kunnen rekenen op provinciale steun. Op een totaal van 74.000 euro voor 12 scholen gingen er 9.773, 20 euro naar de Middenschool en 6788, 76 euro naar het Atheneum in Landen.

Samen met het Atheneum wenst GO! Middenschool D’Hek de biodiversiteit op de campus te verhogen, leerlingen uit te nodigen om meer te bewegen in de openlucht, groene zones functioneel in te zetten in de schoolwerking (educatie), samen met de buurt en met de Scouts de groene ruimte optimaal te benutten en tot slot ingrepen doen om de klimaatopwarming de baas te kunnen.

Concreet wil de middenschool de bestaande, tamelijk grijze speelplaats vergroenen en ook zorgen voor meer schaduw op de speelplaats en voor de klassen. Ze willen dat doen met bomen, structureel groen, inheemse struiken en bodembedekkers.

Het GO! Atheneum D’Hek wil, samen met de middenschool, ook hun campus opwaarderen. Concreet gaan ze werk maken van de inrichting van een groot grasplein waar tot voor kort containerklassen stonden. Er komen hoogstambomen, fruitbomen, kleinfruit en een inheems border.

Een deel gras zal extensief beheerd worden en een deel wordt ingezaaid met bloemen. Hierdoor is er veel voedsel voor insecten en bijen in het bijzonder. Men wil zowel een bijenhotel voor solitaire bijen plaatsen, als bijenkasten voor honingbijen. De leerlingen, ook van de lagere scholen in de buurt, zullen dan uitleg kunnen krijgen van een echte imker. Het water van de fietsenstalling zal opgevangen worden en hergebruikt voor de planten en later een moestuin.

Lees meer over