Godelieve uit Overhespen krijgt 10.000ste prik in zone Tienen-Landen

9 April 2021 | 11u45 | Gepost door christian.henn…
Tienduizendste prik voor Godelieve Courtois
Vandaag tussen 10 en 11 uur was de 10.000ste inenting in de eerstelijnszone Tienen- Landen een feit. De prik werd gezet in het vaccinatiecentrum van Landen. De eer viel te beurt aan Godelieve Courtois uit Overhesen.

Godelieve Courtois (68j) uit Overhespen-Linter ontving dus de 10.000ste prik (foto) van de zone en was daar blij mee. Burgemeester Marc Wijnants van Linter was de eerste die haar kon feliciteren. Heel wat burgemeesters en de voorzitter van de Eerstelijnszone Ine Tombeur waren present.

Burgemeester Gino Debroux van Landen: “We zijn op 19 februari gestart met vaccinaties in Tienen en Landen, en het is pas sinds 19 maart dat we een versnelling hoger hebben kunnen schakelen. Voor Landen alleen al zijn er drie vaccinatiedagen volgende week en worden 2000 vaccins gezet.”

“Elke dag werken hier een 40-tal vrijwilligers mee, van stewards tot Rode Kruis, verpleegkundigen en een arts. We werken hier met Pfizer en Astrazeneca. Voor alle gemeenten samen is nu ongeveer één derde van de 65 plussers gevaccineerd en zo goed als alle 80 plussers, of 18%, iets minder dan een vijfde van de bevolking. Alles verliep vlot in Landen en er kwamen slechts heel weinig mensen niet opdagen, nauwelijks 3%.  Dat betekent dat weinig mensen uit reservelijsten kunnen opgeroepen worden”, aldus burgemeester Debroux.

Lees meer over