GO! campus D’Hek Landen met twee nieuwe studierichtingen

31 maart 2021 | 14u15 | Gepost door christian.henn…
Studierichtingen voor D'Hek
Naast het brede studieaanbod dat er op GO! campus D’Hek al aanwezig is, kreeg de school van de overheid groen licht om twee nieuwe studierichtingen op te starten op 1 september 2021. Het worden ‘Maatschappij en Welzijn’ en ‘Organisatie en logistiek’.

De afgelopen maanden was er in de media veel te doen om de onderwijshervorming van het secundair onderwijs. Na de invoering van de hervormingen in de eerste graad van het secundair onderwijs, worden de hervormingsplannen volgend schooljaar verder uitgerold in het eerste leerjaar van de tweede graad.

Eén van de acties is het onderbrengen van de studierichtingen in de 2e en 3e graad in een nieuw kader. Studierichtingen zullen geplaatst worden in een matrixmodel volgens inhoudelijke domeinen en finaliteiten.  Om het aanbod in elk domein van de matrix zo volledig mogelijk te kunnen aanbieden, worden vanaf het schooljaar 2021-2022 de richtingen Maatschappij en welzijn  en Organisatie en logistiek  ingericht in Landen.

“We starten voor elke van deze richtingen met een derde jaar en bouwen dan progressief verder uit tot en met het zesde jaar. Op deze manier vervolledigen we het aanbod op onze campus zodat in alle domeinen studierichtingen worden aangeboden in elke finaliteit. Dit brede aanbod is zeer uniek voor een school in een eerder landelijke omgeving en het stelt de school in de mogelijkheid om leerlingen op de campus een zeer ruime keuze aan te bieden. Met de toevoeging van deze twee studierichtingen is GO! campus D’Hek is klaar voor de toekomst”, aldus Elke Ceuleers, directeur van GO! Middenschool D’Hek.

Lees meer over