Eerste raadszitting voor Malika Krossa in Landen

De digitale raadszitting
Tijdens de digitale raadszitting in Landen legde Malika Krossa (Open Vld) nog eens de eed af in het openbaar, nadat ze dat al eerder al had gedaan in het kabinet bij voorzitter Frank Stevens. Maar ze wilde het ook absoluut openbaar doen.

Malika Krossa (foto boven rechts) is een jonge dertiger en een geboren onderneemster. Naast haar zelfstandige activiteit is ze verantwoordelijke bij SMZ Pro. Tot voor enkele maanden was Krossa voorzitster van Jong Vld Landen. Op dit moment maakt ze deel uit van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Open Vld fractieleider Didier Reynaerts schetste kort de politieke loopbaan van Iris Vanderschelde in wiens plaats Malika Krossa kwam. “Rond 2008 sloot ze bij ons aan. In 2009 nam ze deel aan de Vlaamse verkiezingen, en in 2012 was ze lijsttrekker voor onze partij. Ze werd drie jaar schepen o.a. voor lokale economie en was nog drie jaar burgemeester. Ze heeft ook heel wat zaken gelanceerd zoals ‘Kermis Stoase’, ‘WinterLanden’, ‘Landen Plage’ en het ‘Foodtruckfestival’. Iris heeft een korte maar krachtige loopbaan gehad in de politiek”, aldus Didier Reynaerts, die ook nog twee andere invullingen van mandaten aankondigde.

Zo zal de plaats van Malika Krossa in het BCSD ingenomen door de 27-jarige Pieter-Jan Lambert, een leraar van opleiding en bemiddelaar bij de VDAB. Gemeenteraadslid Johan Cans (foto beneden links) wordt ook opnieuw politieraadslid, waar hij de plaats van Iris Vanderschelde inneemt.

Lees meer over