Eerste prik voor 65- plussers komt eraan in Landen

10 maart 2021 | 13u44 | Gepost door christian.henn…
Vaccinatie van 65 plussers
De vaccinatie van 65-plussers start in Landen De eerste uitnodigingen voor de algemene vaccinatiecampagne zijn de deur uit. Er wordt gestart met de oudste inwoners van Landen, Linter, Zoutleeuw en Geetbets.

Op 18 maart wordt de eerste groep +65-jarigen verwacht in het vaccinatiecentrum van Landen. Gisteren lagen de eerste uitnodigingen al in de brievenbussen. Op donderdag 18 en vrijdag 19 maart worden er ruim 600 senioren ouder dan 80 jaar verwacht in het vaccinatiecentrum. 

Stad Landen doet er alles aan om de start van de algemene vaccinatiecampagne vlot te laten verlopen. Vanuit het vaccinatiecentrum worden er heel wat extra inspanningen geleverd om de vaccinatie voor deze oudere doelgroep zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen: zo mag iedere gevaccineerde een begeleider meenemen, parkeren kan (bijna) voor de deur, en  er zijn voldoende rolstoelen en begeleiders in het centrum aanwezig. Er is vervoer geregeld voor de niet mobiele 65-plussers via de vaccitaxi.

“Wij willen zoveel mogelijk mensen naar het vaccinatiecentrum krijgen voor hun vaccin. Daarom mogen burgers die volgende week in aanmerking komen voor een vaccin, één van de volgende dagen een telefoontje verwachten vanuit hun eigen gemeente, met de vraag of zij hun uitnodigingsbrief goed hebben ontvangen en nog hulp nodig hebben bij het bevestigen van hun afspraak. Daarnaast kunnen inwoners van Landen, Linter, Zoutleeuw en Geetbets steeds terecht bij de helpdesk van het vaccinatiecentrum via 011 88 03 30 of mailen naar vaccinatie@landen.be.”, aldus een communicatie van de stad Landen.

Er is voordelig taxivervoer voorzien om 65-plussers die niet mobiel zijn, naar het vaccinatiecentrum te vervoeren. De prijs voor een rit heen en terug bedraagt 5 euro, wachttijden inbegrepen. Een rit reserveren kan telefonisch via 016 80 29 31, elke werkdag tussen 9 en 12 uur.

Lees meer over