Een maand lang betonherstellingen op E40 ter hoogte van oprittencomplex Landen

30 maart 2021 | 10u15 | Gepost door christian.henn…
Werken E40
Wegen en Verkeer voert vanaf 12 april in beide richtingen van Brussel en Luik herstellingswerken uit op de E40 ter hoogte van het op- en afrittencomplex Landen (nr. 28) in Walshoutem (Foto satellietbeeld Google). De aannemer werkt een maand lang in verschillende fasen om de hinder zo beperkt mogelijk te houden. Daarbij zullen voor het doorgaand verkeer op de E40 telkens twee rijstroken beschikbaar zijn, afhankelijk van waar er gewerkt wordt.

Het lokale verkeer vanuit de Hannuitsesteenweg dat richting Brussel wil rijden, volgt een omleiding via de oprit richting Luik en maakt een keerbeweging aan het volgende op- en afrittencomplex. Ondanks de maatregelen verwacht het Vlaams Verkeerscentrum hinder tijdens de volledige duur van de werken tot 8 mei 2021

In beide rijrichtingen van Brussel en Luik wordt er een zone van ongeveer 20 meter over meerdere rijvakken, uitgebroken en vakkundig hersteld. Beide zones die zich uitstrekken over de volledige rijweg vertonen slijtage en scheuren langsheen het beton en zijn aan vervanging toe. Aansluitend worden ook de uitvoegstrook richting Luik en invoegstrook richting Brussel voorzien van een nieuwe laag asfalt.

Vanaf maandag 12 april wordt er gewerkt in beide richtingen op de E40. Ter hoogte van de werfzone geldt er een snelheidsbeperking, zodat de aannemer de werken veilig kan uitvoeren. Voor doorgaand verkeer op de E40 zijn telkens twee rijvakken beschikbaar afhankelijk van waar er gewerkt wordt. Alles wordt met signalisatie goed aangeduid.

Vanaf 22 april tot en met 1 mei wordt de oprit richting Brussel een tiental dagen onderbroken. Het lokale verkeer vanuit de Hannuitsesteenweg in Landen dat richting Brussel wil rijden, volgt een korte omleiding via de oprit E40 richting Luik en maakt aan het volgende complex van Huy/Hoei een keerbeweging richting Brussel. De frees- en asfalteringswerken voor de invoegstrook richting Brussel worden in de huidige planning overdag uitgevoerd van vrijdag 30 april tot en met zaterdag 1 mei. De frees- en asfalteringswerken voor de invoegstrook richting Luik worden in de huidige planning overdag uitgevoerd van donderdag 6 tot en met vrijdag 7 mei.

Op zaterdag 8 mei wordt alle signalisatie weggenomen, dan zijn de geplande werken klaar.

Lees meer over