Een laptop voor eerstejaars Middenschool D’Hek

6 januari 2021 | 14u11 | Gepost door christian.henn…
Laptops voor eerstejaars
Net voor de wintervakantie kondigde minister Ben Weyts aan dat hij de digitale achterstand wil ombuigen tot een voorsprong. Met de vrijgemaakte budgetten wil hij de kinderen van het vijfde leerjaar in het basisonderwijs voorzien van een eigen laptop. Nu volgt het middelbaar onderwijs.

“Ook in het secundair onderwijs kunnen we niet achter blijven en springen we mee op de digitale snelweg. Vanaf 1 september 2021 zullen de leerlingen die instromen in GO! middenschool D’Hek Landen een laptop kunnen huren of aankopen via Signpost. Door leerlingen vanaf het eerste leerjaar van secundair onderwijs vertrouwd te maken met de vele digitale tools, die inzetbaar zijn in alle vakken, versterken we de onderwijskwaliteit en kunnen we nog beter differentiëren”

“Het is niet de bedoeling om boeken te vervangen en uitsluitend digitaal te werken in de toekomst. Het werken op de laptop zal een waardevolle aanvulling zijn. Onderzoek toont aan dat typen sneller gaat, maar dat schrijven beter beklijft.”

“Vanaf 1 september 2021 krijgen ouders van eerstejaars de keuze om een laptop, aan een zeer voordelig tarief, te huren of aan te kopen. De prijs van de werkboeken in GO! MS D’Hek ligt een stuk onder het Vlaams gemiddelde waardoor dit marge geeft om mee in het laptopverhaal te stappen. Door de lage huurprijs van een toestel maken we het voor alle gezinnen mogelijk om voor hun kind een eigen laptop aan te kopen”, aldus een mededeling van de Middenschool.

De school zal voor een degelijk toestel kiezen, uit het business gamma, dat de leerlingen tijdens hun volledige middelbareschooltijd kunnen gebruiken.

Lees meer over