Dierenwelzijnraad Landen waarschuwt voor schapendieven , vossen en warme weer

Tips voor dierenwelzijn
De Dierenwelzijnsraad Landen waarschuwt voor diefstallen, zowel van als door dieren. Maar bij dit warme weer worden toch vooral tips gegeven om huisdieren koel te houden.

In Overwinden is al meerdere keren een vos gesignaleerd die kippen heeft gedood. Daar wordt de raad gegeven kippen en andere dieren ’s nachts binnen te sluiten zodat ze veilig zijn voor de vossen. Er wordt eveneens de diefstal van negen schapen gemeld aan de Eeuwfeeststraat in Landen.

Maar de eerste zorg van de raad blijft het geven van tips om dieren koel te houden tijdens de zomermaanden.  (foto Dierenwelzijnsraad) Tijdens de zomermaanden hebben dieren snel last van de warmte. Gelukkig kun je als baasje heel wat doen om de hitte draaglijk te maken voor je huisdier. Volgende tips worden gegeven en weet dat wat voor mensen geldt, eigenlijk ook voor dieren geldt: zorg voor voldoende water,  zorg voor verkoeling, neem je dier niet mee in de auto op warme dagen en vermijd te veel inspanningen wanneer het warm is.

Er wordt ook nog bijkomende specifieke informatie gegeven om dieren koel te houden: https://www.facebook.com/DierenwelzijnsraadLanden/

Lees meer over