Cyclomedia maakte beelden in Landen: wat met privacy?

26 juli 2021 | 15u44 | Gepost door christian.henn…
Panoramische foto's met voertuig
Cyclomedia Technology B.V. is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving. Met speciaal uitgeruste voertuigen (foto) maakt Cyclomedia 360° panoramafoto's vanaf de openbare weg. Dit gebeurde ook in Landen. Wie vindt herkenbaar te zijn op een foto kan een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

De foto's bevatten mogelijk persoonsgegevens, zoals herkenbare gezichten, op grond waarvan de Algemeen Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is.

Cyclomedia heeft een gerechtvaardigd belang om persoonsgegevens te verwerken op grond van artikel 6.1 sub f AVG. De verwerkingsdoeleinden betreffen de registratie en verwerking van straatfoto's in een database teneinde deze foto's, onder stringente voorwaarden, ter beschikking te stellen aan de publieke en private organisatie. De foto's worden vervolgens gebruikt ten behoeve van inspectie en beheer van de buitenruimte, visuele ondersteuning bij de implementatie en uitvoering van wetgeving, ontwikkeling en ruimtelijke plannen, voorbereiding van werkzaamheden in de openbare ruimte en andere (maatschappelijke) belangen.

Kentekens en personen geblurd

Vooraleer Cyclomedia de opnames hiertoe beschikbaar stelt aan haar klanten worden herkenbare personen en kentekens van auto's onherkenbaar gemaakt, dus geblurd. De geblurde opnames worden door Cyclomedia bewaard zolang als nodig is om te voldoen aan de doeleinden van verwerking en om te kunnen voldoen aan de contractuele verplichtingen met afnemers.

Cyclomedia heeft een functionaris gegevensbescherming aangesteld om toezicht te houden op de toepassing en naleving van ACG, die bereikbaar is via onderstaande gegevens: Cyclomedia Technology B.V., Postbus 2201, 5300 CE Zaltbommel, privacy@cyclomedia.com  

Wie vindt herkenbaar te zijn op een foto kan een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Info:  https://www.cyclomedia.com/nl/privacy-statement of bij planning@landen.be

Dit is een image

Lees meer over