Burgemeester van Landen loopt marathon van Lissabon voor goed doel: "Wil nog weleens kwart triatlon doen"

17 augustus 2021 | 17u20 | Gepost door christian.henn…
Gino in marathon Lissabon
De burgemeester van Landen, Gino Debroux (L'anders), neemt op zondag 17 oktober deel aan de marathon in het Portugese Lissabon. Hij doet dat niet zomaar want hij wil er geld mee ophalen voor de vzw Centrum Therapeutisch Paardrijden of CTP in zijn stad. Elke meter die hij loopt of elke stap die hij zet brengt geld in het laatje.

CTP verzorgt in Attenhoven, via de paardensport, therapeutische activiteiten voor andersvaliden. Ze werken er met vrijwilligers en zijn afhankelijk van giften en steunacties van particulieren en bedrijven. Verschillende leden van de vzw nemen telkens deel aan de Special Olympics. Om de vzw te steunen loopt de burgemeester de marathon van Lissabon, eenieder kan hem sponsoren. 

Niet aan proefstuk toe en, wie weet, misschien nog eens een kwart triatlon

Gino is niet aan zijn proefstuk toe, de marathon In Lissabon is al de derde die hij loopt. "Elke minuut die ik sneller finish dan 4 uur kan je sponsoren met een minimum inzet van 20 cent per minuut. Met andere woorden, wanneer ik finish op 3u50 minuten, en je inzet is 20 cent per minuut , sponsor je 2 euro. Anderzijds, elke minuut die ik later over de eindstreep kom dan 3uur50 minuten betaal ik het totaal gesponsorde bedrag per minuut uit eigen zak."

Of de burgemeester die limiet haalt, is nog maar de vraag maar het zou best kunnen. "Ik loop eigenlijk al mijn hele leven en begon er al aan als jonge gast. Tijdens mijn studies was het wat minder maar toen ik in het leger zat deed ik het weer meer. Vijf jaar geleden rijpte het idee om eens een marathon te lopen. ik finishte toen in 3uur59 minuten, mijn tweede klokte ik al af op 3u47 minuten. Lopen is echt mijn ding, het is eigenlijk een soort van verslaving, elke dag heb ik goesting om te lopen, ook al lukt dat soms niet door tijdgebrek."

Debroux hoopt alvast beter te doen dan zijn recordtijd en droomt van nog meer sportieve prestaties. "Ooit heb ik deelgenomen aan een kwart-triatlon en, wie weet, misschien doe ik dat nog weleens, als ik erover nadenk zou het weleens kunnen.  Laat ons eerst dit avontuur tot een goed einde brengen."

Strook

CTP en Gino sponsoren kan door onderstaande strook in te vullen en terug te mailen naar patrick.roosen@hotmail.com of af te geven aan iemand van de vrienden van het CTP, maar wel voor 16 oktober 2021.

Ik …………………………………………………………………..

ondergetekende ben akkoord om € ………. te betalen per minuut dat Gino sneller loopt dan 4 uur op de marathon van Lissabon op 17 oktober 2021.

Met ook nog de vermelding van telefoonnummer en e-mailadres en een handtekening voor akkoord.

Lees meer over