Alle jongeren welkom op de open jeugdraad van Landen

Leden van de jeugdraad
De jeugdraad is een erkend adviesorgaan dat de stem van alle Landense kinderen en jongeren vertegenwoordigt. Het is een adviesorgaan waar er veel diversiteit is: jongeren afgevaardigd door de jeugdbewegingen, skaters, muziekmakers en andere geëngageerde jongeren. Op dinsdag 5 oktober volgt nu een open jeugdraad

“Met hoe meer we zijn, hoe krachtiger onze stem zal klinken. Kom zeker eens een kijkje nemen op onze open jeugdraad op dinsdag 5 oktober om 20 uur in ons toekomstig jeugdontmoetingscentrum aan domein ’t Park”, lacht Jessy Kamango, ondervoorzitter van de raad.

Saartje Ieven, schepen bevoegd voor jeugd, kijkt er naar uit “Het wordt een gezellig informele avond met een hapje en drankje waar de jongeren kennis kunnen maken met de werking van de jeugdraad en ook al dadelijk hun ideeën, dromen en verwachtingen kunnen delen.”

De jeugdraad formuleert regelmatig adviezen aan het stadsbestuur. Daarnaast is er ook veel ruimte om te chillen en is er aandacht voor uitstapjes, teambuildings en het organiseren van evenementen. “Als voorzitter ben ik ervan overtuigd dat we nog veel geëngageerd jong talent hebben in Landen. Iedere stem moet gehoord worden zodat we samen als jeugdraad op zoek gaan hoe we Landen nog jeugdvriendelijker kunnen maken”, besluit voorzitter Anke Gijsenberg.

Info: jeugd@landen.be

Lees meer over