Afscheid van oud zwembad in Landen met DJ set

DJ set opgenomen in het zwembad
Jonas Dufrasne alias DJ Jonas neemt op zaterdag 1 mei om 16 uur afscheid van het oude zwembad in Landen met een DJ set, opgenomen in de lege zwemkom.

Dit wordt dus een muzikaal afscheidsfeest voor het zwembad dat in onbruik is geraakt door de opening van Plopsaqua op de grens van Landen en Hannuit. Het zwembad sloot in 2020 na 44 jaar de deuren en zal op termijn verdwijnen. In 2023 wordt het oude stedelijke zwembad normaal afgebroken. Het is een oud gebouw dat niet meer beantwoordt aan de huidige normen. Het dak is niet meer goed en dat herstellen zou teveel kosten. De site van het zwembad zit in het RUP Molenberg vervat en blijft dus bestemd voor sport en recreatie. Daar zou eventueel een tweede sporthal kunnen komen.

Het zwembad is leeg, maar de sportdienst is er nog en de cafetaria wordt nog wel eens gebruikt als spinninglokaal. DJ Jonas ging in het lege zwembad de set opnemen, die nu op 1 mei uitgezonden wordt als een soort muzikaal afscheidsfeest, van 16 tot 17 uur. Het kan gevolgd worden via https://www.facebook.com/events/488103228987230/

Lees meer over