30 vrijwilligers gaan deze zomer op pad langs trage wegen in Landen

21 juni 2021 | 17u51 | Gepost door christian.henn…
Een trage holle weg in Landen
Landen wil de komende jaren een breed gedragen toekomstbeeld voor de trage wegen ontwikkelen en deze verbindingen voor actieve weggebruikers een volwaardige rol in de verkeersstructuur toekennen. Er was alvast een startmoment om aan de inventarisatie te beginnen en er was veel belangstelling.

Paden, wegen, doorsteekjes, steegjes…  (foto) We vinden ze overal in Landen: in de dorpskernen, tussen de wijken en doorheen de open ruimte. Ze zijn doorgaans autovrij en zorgen voor tijdwinst. Jammer genoeg kennen we ze niet allemaal en worden ze niet ten volle benut. Niet alle trage wegen zijn gekend, een aantal zijn in slechte of onbruikbare staat waardoor hun troeven onbenut blijven. En op het vlak van actieve mobiliteit zijn er naar de toekomst toe nog heel wat kansen. Samen met Trage Wegen, IGO, inwoners en lokale organisaties wil stad Landen daarom het netwerk inventariseren, verbeteren en uitbreiden.

Het startmoment om aan de inventarisatie te beginnen, was alvast een succes. Een 30-tal vrijwilligers gaan deze zomer op pad om onze trage wegen in kaart te brengen. In het najaar kan de stad de inventarisatie afronden en starten met de evaluatie. Zodra dat klaar is, komt een nieuwe oproep voor verdere participatie over de visievorming. Dan wordt o.a. duidelijk welke trage wegen belangrijk zijn, welke wegen toe zijn aan een herwaardering of herinrichting en welke de ontbrekende schakels zijn.

Wie de volgende oproep zeker niet wil missen, geeft alvast zijn contactgegevens door via mail aan planning@landen.be  of telefonisch via 011/ 88. 03. 22.

Voor meer info over trage wegen: http://landen.tragewegen.be/

Lees meer over