Wist je dat de dieren in Kortenaken weldra kunnen spreken?

kitten
Normaal gebeurt dat alleen in sprookjes, maar in Kortenaken kan het echt. Weliswaar met een beetje hulp van de mensen. Hoe dat precies in mekaar zit kan je ontdekken tijdens een originele, coronaveilige wandeling van vtbKultuur Kortenaken.

“Na een cultuur-stil jaar hoopte vtbKultuur net zoals zovele organisaties, verenigingen, cultuurliefhebbers– kortom iedereen samen met de sector – om in het voorjaar weer van vrije tijd te kunnen genieten en cultuur op te snuiven”, zegt Kelly Cuypers van vtbKultuur Kortenaken. “Helaas is het nog niet zover. Daarom hebben wij in het vtbKultuur jaarthema ‘Klank’ nog een fijne “bubbel”-wandeling uitgewerkt. Via de smartphone en een QR-app kan je 12 verhaaltjes – korte en wat langere – beluisteren.”

Verschillende inwoners uit de gemeente verleenden hun stem aan de verhalen. De hoofdrolspelers uit de verhalen zijn vaak dieren, heel leuk voor de kinderen. Onderweg zijn er ook enkele korte, muzikale of andere opdrachtjes die je samen kan uitvoeren. De route start aan de Reyserevruen (komende van Hemelrijkstraat/Hollestraat) en doorkruist op deze 3 km een deeltje Miskom en een deeltje Kortenaken. Geniet onderweg ook van de bloesems, nog ongeveer tot einde april. Je kan deelnemen van zaterdag 17 april tot en met zondag 16 mei. Deelnemen is ook gratis.

Kelly: Zodra er versoepelingen optreden, zal ook vtbKultuur graag weer fysieke activiteiten inrichten. Op de planning staan nog vtbKultuur picknick, de Knipoogdag in Ieper op 29 augustus, een kindertheatervoorstelling met ontbijt op 11 oktober en een Halloween-verhalenwandeling.

Meer info: www.vtbkultuur.be/kortenaken

Lees meer over