Werken verbindingsriolering Velpe op de Heerbaan in Kortenaken op schema

Heerbaan Kortenaken
In het voorjaar zijn de rioleringswerken voor het project “Verbindingsriolering Velpe” op de Heerbaan en in Miskom-Dorp gestart. Met deze werken in Kersbeek-Miskom wordt er naast een nieuwe riolering over de volledige breedte van de rijbaan ook een nieuw wegdek in asfalt aangelegd en over een afstand van ca. 5 km nieuwe fietspaden.

“De eerste fase van deze werken hebben enkele problemen gekend”, zegt schepen van Openbare werken Kristof Mollu. “Bij het begin werden helaas verschillende nutsleidingen overgetrokken. Dat leverde de nodige hinder op. De erg natte zomer maakte de vooruitgang ook moeilijker. De aannemer zette extra personeel in waardoor de werken wel nog steeds op schema zitten en zal de Heerbaan tussen de rotonde en het kruispunt Heerbaan , Groenstraat en Hollestraat in de loop van oktober opnieuw opengesteld kunnen worden voor het verkeer. Hierdoor zal de verbinding tussen Waanrode en Ransberg terug vlotter verlopen”.

De werken zijn ingedeeld in verschillende fases en midden september gaat een nieuwe deelfase in. “Omdat de rioleringsploeg in fase 1 klaar is, en om totale duurtijd van de werken te beperken, wordt het rioolstelsel in de Hanenstraat aan de zijde van het OCMW nu ook al aangelegd. De hinder voor het verkeer zal beperkt zijn omdat deze straat al was afgesloten voor het doorgaand verkeer en omdat het kruispunt ter hoogte van het OCMW nog toegankelijk blijft. Er zijn momenteel dan ook geen extra omleidingen nodig. Voor de bewoners van de Hanenstraat en Strostraat gaat er wel extra hinder zijn. Zij worden nog verwittigd door de aannemer.”

Lees meer over