Urban Run & Walk was groot succes

Run & Walk

De Urban Run & Walk zaterdag 6 november in Kortenaken was een groot succes. Met 601 deelnemers overtrof het initiatief alle verwachtingen. 

De Urban Run & Walk is een organisatie van Sportregio Getevallei ( een intergemeentelijke samenwerking tussen Linter, Zoutleeuw, Geetbets, Kortenaken, Glabbeek, Landen, Hoegaarden en Tienen). De gemeente Kortenaken was dit jaar gastgemeente. “Vooraf hadden onze sportfunctionaris Andy Braem en ik gehoopt op een 450-tal deelnemers maar we merkten al vrij snel dat we dit zouden overtreffen. Dat het er net meer dan 600 werden, hadden we niet verwacht. Uiteraard komt dit ook omdat we er in Kortenaken bewust voor hebben gekozen om naast lopers ook wandelaars toe te laten”, reageert schepen van Sport Kristof Mollu (CD&V).

De schepen is ook blij dat er veel handelaars en verenigingen aan het event hebben meegewerkt. " Hierdoor konden de deelnemers op locaties komen waar ze dat anders niet kunnen. Door de randanimatie,met muziek, vuur, bellenblazers, lichtspektakel en andere, werd het hele centrum omgetoverd in een feeëriek decor. Ik ben dan ook ontzettend fier dat we dit met behulp van de 50 vrijwilligers, de gemeentelijke diensten en de collega's uit de Sportregio Getevallei hebben kunnen organiseren.” 

Tijdens het event waren er een vijftal valpartijen. Het Rode Kruis ontfermde zich over de gewonden. 

Run & Walk
601 mensen namen deel aan de Run & Walk