Uitbaatster dierenasiel De Zorghoeve krijgt rake klappen: "Een bult op mijn hoofd en vol blauwe plekken"

Iris baat samen met man Marc De Zorghoeve uit.

Iris Cornelis (50) die, samen met haar man Marc Dekeyser (48), dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken uitbaat, kreeg woensdagavond 2 februari rake klappen. De eigenares van twee honden, die eerder in beslag werden genomen, kwam haar honden terughalen en sloeg de uitbaatster bont en blauw. "Gelukkig is het de eerste keer, in drie jaar tijd, dat de situatie zo escaleert."

De Zorghoeve ontfermde zich over drie honden die eerder in beslag werden genomen in Scherpenheuvel-Zichem. Woensdag kwam het bericht dat de de dieren toegewezen werden aan het asiel, met andere woorden dat de eigenaars ze niet zouden terugkrijgen. "Een van de drie was al 14 jaar oud en toen die hier aankwam was het dier al in slechte conditie, het kon nog amper op zijn poten staan. Uiteindelijk overleed de hond zodat we er nog twee onder onze hoede hadden."

Woensdagavond was Iris nog alleen aanwezig toen ze, rond 19 uur, een man en een vrouw zag staan op het domein. "Toen ik naar hen toe ging, vertrok de vrouw. Ik vroeg aan de man of ik hem kon helpen maar toen zag ik 2 vrouwen naar ons toe komen gestapt en ik merkte meteen dat de eigenares van de honden één van hen was. Ze vertelde mij dat ze haar honden kwam halen en toen ik haar duidelijk wilde maken dat dit niet zomaar kon, duwde ze mij en even later begon ze mij te slaan met de kruk die ze in haar handen had. Ik slaagde erin de kruk af te pakken en de 101 te bellen maar terwijl ik aan de lijn was, trokken ze aan mijn haar en pakten ze mijn bril af."

Lees verder onder de foto. 

Zorghoeve
Iris Cornelis van De Zorghoeve

Honden meegenomen

Uiteindelijk kon Iris naar de kennel vluchten waar haar eigen honden in verblijven. "Ik ben zelf in de kennel gaan staan maar nog probeerden ze mij te raken. Intussen had de man de buitenpoort opengebroken."

Pas wanneer ze zwaailampen zag op de weg en de agenten tot bij haar waren gekomen, durfde ze de kennel uit te komen. "Jammer genoeg waren de daders tegen dan gevlucht en hadden ze de 2 honden mee. De politie is daarop, samen met een ploeg van Scherpenheuvel-Zichem, naar haar huis getrokken maar daar was niemand aanwezig."

Iris heeft intussen klacht ingediend. "Het is de eerste keer dat de situatie zo escaleert. We hebben hier nog al eigenaars gehad die hun dier kwamen opeisen maar wanner we dan de politie belden, vertrokken die. Hoe dan ook krijgen ze ons niet klein en blijven we hier voor de dieren zorgen."

Lees meer over