Staat er daar ineens een topartiest voor jouw deur?

kofferbakconcert
Het zal nog wel weken duren vooraleer wij nog een concert kunnen meepikken. “Als onze inwoners niet naar een optreden mogen, kunnen wij beter artiesten aan hun voordeur afleveren voor een kofferbakconcert”, dacht het gemeentebestuur van Kortenaken. Dat zal plaats vinden op zondag 28 maart.

“We willen niet langer wachten tot onze zalen terug open kunnen en daarom maken we van Kortenaken één grote concertzaal”, zegt schepen van cultuur, Griet Vandewijngaerden. “Het concept is simpel: inwoners schrijven zich in en krijgen zondagnamiddag 28 maart een artiest aan hun voordeur.” Het zijn Axl Peleman, Guy Swinnen, The Starlings (Kato en Tom Dice), Mama’s Jasje, Koen en Jo (van The Voice), Kate Ryan en Wim Soutaer. De performances houden rekening met de geldende coronamaatregelen.

“De 7 artiesten zullen 2 nummers brengen. Als eerste liedje wordt er ‘daar is de lente, daar is de zon’ van Jan De Wilde gezongen. Zo brengen de artiesten letterlijk de ‘zon’ tot aan de voordeur bij onze inwoners. Het tweede nummer zal een eigen liedje van de artiest zijn.”

Inschrijven kan vanaf maandagavond 8 maart om 18 uur via de website www.kortenaken.be. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 10. Het enige wat inwoners zelf moeten doen is zorgen voor een verlengdraad met elektriciteit aan hun voordeur. Verder gelden de gebruikelijke maatregelen en is er een samenscholingsverbod.

Lees meer over