Sinterklaas vergeet kinderen uit gezinnen die het moeilijker hebben niet

Sinterklaas OCMW

Wanneer de kinderen niet naar Sinterklaas kunnen komen, brengt hij hen een stoepbezoek, dachten ze bij het OCMW van Kortenaken. Door de coronacrisis kon het jaarlijks Sinterklaasfeest van het OCMW niet doorgaan maar daar hadden ze dus een oplossing voor.

Het coronavirus mag dan wel weer hard toeslaan in de regio, de kinderen uit kansarme gezinnen werden niet vergeten. Sinterklaas verblijdde hen met een bezoek aan de deur. Dat werd coronaproof georganiseerd want de pieten en de Sint droegen hierbij allemaal een mondmasker.  

Samen met de maatschappelijk werkster van het OCMW brachten ze woensdagnamiddag 24 november op ee manier de cadeautjes aan huis. "Zeker in deze coronatijden is het voor kwetsbare gezinnen moeilijk, zowel op emotioneel als financieel vlak. De kosten voor de kinderen lopen vaak hoog op. Ouders willen hun kinderen verrassen met speelgoed en snoepgoed, maar hebben daar dikwijls onvoldoende financiële middelen voor. Daarom schenken we ieder kind, bovenop een zakje met snoepgoed, ook een sinterklaasgeschenk," vertelt schepen van Welzijn, Michel Vander Velpen (CD&V).  "Op die manier willen we als bestuur ons steentje bijdragen in de strijd tegen kinderarmoede". 

In totaal werden er ongeveer 40 cadeautjes uitgedeeld. 

Lees meer over