Scholenveldloop in Kortenaken wil vooral fun en beleving zijn

scholenveldloop
De kinderen van de basisscholen in Kortenaken geven binnenkort weer het beste van zichzelf tijdens de jaarlijkse scholenveldloop. Dit jaar ontwikkelde de Sportdienst van de gemeente een nieuw concept waarbij fun en beleving centraal staan. (Foto: Johnny Fets)

De gemeente stapt hiermee af van de oude formule waarbij individuele prestaties in de picture stonden. De nieuwe aanpak komt er op vraag van de schoolkinderen zelf en van de kindergemeenteraad. De deelnemertjes volgen een parcours met uitdagende hindernissen. De start wordt gegeven per klas en er is geen klassement. Met dit hindernissenparcours willen de scholen de teamgeest van de klas bevorderen en zorgen voor een positieve sportieve ervaring voor alle kinderen.

De scholenveldloop vindt voor de eerste en tweede graad plaats op dinsdag 21 september in en rond het speelbos in Kortenaken. Wie wil komen supporteren, komt best met de fiets aangezien parkeren in de buurt niet mogelijk is. De derde graad neemt deel aan de hindernissenloop in Zoutleeuw die plaatsvindt op donderdag 23 en vrijdag 24 september.

Lees meer over