Rioleringswerken in Kortenaken op schema

rioleringswerken

Midden oktober gingen de werken van de verbindingsriolering Velpe in Kersbeek-Miskom hun tweede fase ingegaan.

De werkzaamheden schieten goed op en indien de weersomstandigheden het toelaten, wordt midden december het kruispunt aan het OCMW reeds gebetonneerd. Voor het doorgaande verkeer wijzigt er niets en blijven de huidige omleidingen in voege.

“De aannemer heeft vanaf november twee rioolploegen ingezet ter hoogte van Miskom-Dorp en de Heerbaan aan het OCMW-gebouw. Hierdoor zijn de werken zeer goed gevorderd”, aldus schepen van Openbare Werken Kristof Mollu. “Onder goede weersomstandigheden zal het kruispunt onder aan het OCMW nog voor het winterse bouwverlof in beton aangelegd worden zodat dit kan uitharden tijdens het verlof.”

Lees verder onder de foto
riolering kortenaken tekening

De rest van de Heerbaan en Miskom-Dorp wordt later aangelegd in asfaltverharding. Er is bewust voor gekozen om het kruispunt in beton te voorzien, waardoor het geaccentueerd wordt. Er komen ook midden-eilanden voor de verkeersveiligheid.

Mollu: ““De aannemer van de nutsmaatschappijen heeft ook fase 3 van de werken al voorbereid op de Heerbaan richting Kersbeek. Hierdoor is er de afgelopen periode heel wat werfactiviteit geweest maar dit zorgt er ook voor dat de werken wat voor zitten op schema.”

Lees meer over