Parking gemeentehuis Kortenaken duurzaam heringericht vóór aanvang nieuw schooljaar

Parking gemeentehuis Kortenaken
Het gemeentebestuur van Kortenaken laat de parking naast het gemeentehuis duurzaam en groen herinrichten.

“De parking naast het gemeentehuis in het centrum van Kortenaken is momenteel voor velen een doorn in het oog”, meent schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Kristof Mollu. “Het is een grote verharde vlakte waarbij de parkeerplaatsen niet zijn gestructureerd en verschillende parkeerplaatsen rechtstreeks op het voetpad uitkomen. Onlangs hebben we een ontwerper aangesteld om de parking beter te structureren met één centrale in- en uitrit op het Dorpsplein en met afgebakende parkeerplaatsen. Hierdoor wordt de parking zelf overzichtelijker en wordt de verkeersveiligheid verbeterd. Vorig jaar hebben we reeds een nieuwe bushalte en een comfortabele fietsenstalling geplaatst op deze parking, nu pakken we dus de rest aan.”

“Bij de herinrichting hebben we ook aandacht voor het milieu”, geeft schepen van Duurzaamheid Griet Vandewijngaerden aan. “De parking wordt in waterdoorlatende materialen aangelegd. Er komt een groene rand uit gras en bomen rond de parking. Hierdoor kan er meer water in de grond infiltreren en loopt het niet onmiddellijk weg in de riool. Verder voorzien we nog een laadpaal voor elektrische voertuigen”.

Omdat de parking niet alleen voor het personeel en bezoekers van het gemeentehuis wordt gebruikt, maar ook door ouders van de VBS Trip Trap, starten de werken na het bouwverlof en zijn ze klaar tegen de start van het nieuwe schooljaar. Hierdoor is de hinder beperkt. In het najaar worden de groenelementen door de gemeentelijke technische dienst verder aangeplant.

Lees meer over