Ophaling papier en karton in gele containers

papiercontainer
Vanaf februari 2021 haalt EcoWerf papier en karton aan huis op in gele containers van 240 liter. Dit systeem is handig en proper, want het voorkomt rond waaiend papier op straat.

Inwoners van Kortenaken krijgt een container van 240 liter met chip en barcode thuis geleverd. Daar moet ze helemaal niets voor doen. Vanaf dan betaal je via de DifTar-rekening een maandelijks gebruiksrecht van € 0,84. Met dit bedrag hebben ze recht op het gebruik van de container en wordt hun container onderhouden en vervangen aan huis indien nodig. Het aanbieden van de gele container is kosteloos. Ze betalen ook niet voor het gewicht van het papier en karton dat ze maandelijks aanbiedt.

Papier en karton wordt vanaf 1 januari 2021 vierwekelijks opgehaald. Een container van 240 liter is het ideale formaat om het papier en karton van één maand in te verzamelen. Wie aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan opteren voor een ander formaat container (40 liter of 1.100 liter) binnen de twee weken na ontvangst van de brief van Ecowerf via www.mijnecowerf.be of via 0800 97 0 97 (optie 1). Je kan de verschillende type containers op het gemeentehuis bekijken.

Vanaf de start van de ophaling van papier en karton in de gele container, neemt EcoWerf papier en karton dat los aan de straatkant staat niet meer mee. Iedereen kan nog wel met los papier en karton terecht op het recyclagepark. Er wordt nog een brief bezorgd met de datum waarop de container wordt geleverd.

Lees meer over